19квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО У Кропивницькому стартує екомистецька акція

СУСПІЛЬСТВО

У Кропивницькому стартує екомистецька акція

aHR0cHM6Ly9zNzkyNDM1Mi5zZW5kcHVsLnNlL3RpLzc5MjQzNTIvMTI3MzAyLzA1MWUwY2E1YjBhMzAyNTYzMTk2MDNjY2Q0OGFjZDIwNzkyNDM1Mi9iYWJ1c2sxLmpwZwОсвітньо-культурний простір “Гончаренко центр” пропонує містянам перестати накопичувати сміття і дати йому друге життя.

Йдеться про так звані одноразові пакети-маєчки різного кольору.

Чи не в кожного вдома є “пакет з пакетами”. Але мало хто знає, що з них можна створювати яскраві і довговічні килимки.

84-річна Лариса Бондаренко дуже вправно вяже їх гачком.

“З турботою про навколишнє середовище, ми хочемо запропонувати тим містянам, котрі досі користуються пакетами, не викидати їх, а за принципом “upcycling” перетворити цю небезпеку для навколишнього середовища у гарні килимки”, – каже директорка Гончаренко центру Вікторія Талашкевич.

Усі охочі можуть протягом січня-лютого збирати ті пакетики, котрі їм непотрібні, і замість викидати їх на сміття, приносити у "Гончаренко центр": чисті та сухенькі. За кожен кілограм принесених пакетів центр подарує людині симпатичну та зручну екосумку.

А вже за два місяці – 18 березня, у Всесвітній день переробки, – відбудеться майстерклас із плетіння килимків. Навчатиме всіх охочих  Лариса Бондаренко.

“Я навчилася плести ще в юності, коли вступила до педагогічного училища. А саме створювати килимки із пакетів почала років десять тому, і відтоді мої вироби є чи не у всіх сусідів, у моїх кумів, рідних і друзів. Я їх дарую, а мені натомість приносять пакети”, – розповідає Лариса Олексіївна.

Вона ніколи не сидить без діла - або сортує пакетики, або ріже їх на тоненькі смужки, або плете. Жінка переконана, що це допомагає їй у здоров’ї – зберігається гнучність пальців, тренується мозок. Не кажучи вже про цікавість до життя, дизайну, творення, які однозначно дарують довголіття.

Тож, якщо хочете долучитися до доброї справи – організатори запрошують збирати сухі і чисті різнокольорові пакетики, і до кінця зими приносити у Гончаренко центр.

Адреса: вулиця Велика Перспективна, 4 а (другий поверх).