16квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Почесний громадянин Кропивницького й надалі носитиме це звання

СУСПІЛЬСТВО

Почесний громадянин Кропивницького й надалі носитиме це звання

Вчора, 25 січня, пройшло засідання постійної депутатської комісії з питань місцевого самоврядування, прав і свобод людини, депутатської етики та регламенту.

26 3

Про це інформує пресслужба Кропивницької міської ради.

Комісія розглянула звернення Анатолія Бойка від 21.01.2022, розміщене в Єдиній системі місцевих петицій, щодо відкликання звання «Почесний громадянин міста» у Євгена Бахмача.

26 2

Автора петиції запрошували на засідання комісії, однак він не прийшов.

Тимчасово виконуюча обов'язки начальника управління персоналу Світлана Громко проінформувала, що звання Почесний громадянин міста Кропивницького Євгену Бахмачу було присвоєно у 2009 році рішенням міської ради. Кандидатура знаного промисловця на отримання цього звання була висунута трудовим колективом НВП “Радій”, яке він власне і очолює. Цю ініціативу підтримали обласне відділення українського союзу промисловців та підприємців, обласна федерація роботодавців, громадські організації. Як і вимагає положення про присвоєння звання Почесного громадянина, кандидатура Євгена Бахмача розглядалася і відповідною комісією міської ради з питань нагородження, і виконавчим комітетом.

За інформацією начальника відділу правового забезпечення юридичного управління міськради  Артема Шершнюка, відповідно до положення процедура відкликання звання Почесного громадянина міста Кропивницького не передбачена. Відтак, комісія не підтримувала розглянуту петицію.