24квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Начальник ОВА розповів іноземцям про місію Кіровоградщини в ході війни (ФОТО)

СУСПІЛЬСТВО

Начальник ОВА розповів іноземцям про місію Кіровоградщини в ході війни (ФОТО)

289043476 405904004912910 6625104870324461700 n 

В ефірі чеського телебачення Česká televize начальник ОВА Андрій Райкович розповів як жителі Кропивницького і області разом трудяться на перемогу.

За його словами, першочерговими завданнями тилового регіону залишається підтримка захисників. У цьому постійно допомагає потужний волонтерський рух, інформує пресслужба міськради.

Ще одна актуальне завдання – допомога переселенцям. З початку війни Кіровоградщина вже прийняла понад 150 тисяч біженців, понад половина осіла на території області, у Кропивницькому – понад 20 тисяч вимушених переселенців.

"Зараз серйозно працюємо над організацією соціальних гуртожитків для переселенців. Люди не можуть довго жити у садочках чи в клубах. Тому силами громад, через благодійників починаємо відкривати гуртове житло. Переїздять окремі підприємства, малий бізнес. Ми зуміли влаштувати на роботу у лікувальні заклади понад 150 медичних працівників. Кільком сім’ям медиків із Донецької області надали службове житло", – повідомив Андрій Райкович. 

Кіровоградщина допомагає продовольством областям, де тривають бойові дії: Миколаївській, Запорізькій, Сумській, Харківській, Київській, Чернігівській. Тільки Запоріжжю направили 150 тисяч продуктових наборів.

"Одна із ключових місій нашої області – годувати людей. Ми, навіть за тяжких воєнних умов, зуміли нормально провести посівну кампанію, тепер чекаємо на урожай. Хліб – це теж зброя. Ви бачите, що ворог чинить із українським зерном, як потерпає світ без нашого зерна", – акцентував начальник ОВА.

І додав, що хлібороби добре розуміють відповідальність і вагу кожного вирощеного центнера зерна. Аграрії дуже потужно допомагають захисникам. 

Читайте також: