20травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Кропивницький письменник популяризує світ казок (ФОТО)

СУСПІЛЬСТВО

Кропивницький письменник популяризує світ казок (ФОТО)

rkmbrychkyzv2

Родинний простір наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського організував зустріч із молодим, але вже відомим кропивницьким письменником Максимом Бричкою.

rkmbrychkyzv3

На неї завітали кропивницькі родини та батьки з дітьми, які переселилися до міста з прифронтових зон та тимчасово окупованих територій, повідомили у відділі соціокультурної діяльності ОУНБ.

Максим Бричка читав власні різдвяні казки «Крамниця Пана Світляка», «Про Ведмедика, який так і не ліг спати» та містичну, наповнену міфічними істотами казку «Про Мирона Обіжисвіта та рогатого чорта, або Страшна хата і білий янгол». Харизматичний автор вразив малих і дорослих своєю артистичністю і вмінням перевтілюватись у літературних героїв.

rkmbrychkyzv

«У ХХІ столітті, де дитина живе лишень у віртуальному світі, казка має посісти чільне місце. Коли я був ще зовсім малим, то ріс у товаристві Колобка, Лисички та Журавля, Пана Коцького та інших героїв. Усі ці історії я чув удома, коли батьки, дідусі чи бабусі читали мені або переповідали ці надзвичайні пригоди. Я впевнений, що якби не казковий світ, який відкрився мені в дитинстві, я б ніколи не став писати», – зізнався Максим.

На завершення зустрічі був ще один сюрприз для малих слухачів – різдвяні подарунки зі смаколиками та цукерками.

rkmbrychkyzv1