25квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО У Кропивницькому відкрили дитячу точку «Спільно» (ФОТО)

СУСПІЛЬСТВО

У Кропивницькому відкрили дитячу точку «Спільно» (ФОТО)

7

В обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського було відкрито Дитячу точку «СПІЛЬНО» – безпечний і затишний простір, для організації дозвілля, навчання та розвитку дітей.

8

У точці батьки можуть залишити дітей на деякий час під наглядом педагогів, аніматорів та психологів, повідомили в БО БФ "Безпечне майбутнє".

В офіційному відкритті взяли участь керівник регіональних офісів ЮНІСЕФ Бенджамін Фішер, заступник голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні з операційної діяльності Дуглас Хагеман, керівниця програм ЮНІСЕФ в Кіровоградській області Тетяна Федоренко, директорка Благодійного фонду «Безпечне майбутнє» Ірина Саєнко, заступниця начальника обласнох військової адміністрації Катерина Колтунова, понад 50 дітей з Кропивницького, в тому числі із внутрішньо-переміщених сімей.

2

Дитяча точка «СПІЛЬНО» у бібліотеці Чижевського – це приміщення площею 100 кв. м., облаштоване всім необхідним для дозвілля дітей, та комфортного їх перебування. Локація створена Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з БФ «Безпечне майбутнє» у межах проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні».

1

Графік роботи точки: з понеділка по п’ятницю з 10.00 до 18.00, суббота з 10.00 до 17.00. У випадку повітряної тривоги найближче укриття знаходяться по вул. Пашутінській, 12, у дитячо-юнацькому клубі «Україна».

Ближчим часом по Кіровоградській області планується відкриття 10 Дитячих точок СПІЛЬНО. У такий спосіб ЮНІСЕФ намагається забезпечити дітям доступ до освітніх заходів та корисного дозвілля під час війни.

11