20квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Задля безпеки вуличні ліхтарі у Кропивницькому працюватимуть до комендантської години (ФОТО)

СУСПІЛЬСТВО

Задля безпеки вуличні ліхтарі у Кропивницькому працюватимуть до комендантської години (ФОТО)

329343633 720030653014160 6139574276238446434 n

Вуличне освітлення у Кропивницькому поступово відновлюють на всій території міста.

Про це повідомив заступник міського голови Олександр Мосін під час апаратної наради сьогодні, 7 лютого.

"У понеділок, 6 лютого, його увімкнули в тестовому режимі. А відсьогодні вуличні ліхтарі працюватимуть від початку сутінок – орієнтовно 17.20 до початку комендантської години – 23.00. Ситуація з електропостачанням наразі дозволяє це зробити. Відтепер у темну пору доби на міських вулицях буде краще видно і, відповідно, стане безпечніше. Особливо в пікові години, коли люди повертаються з роботи додому. Очікуємо, що включення зовнішнього освітлення суттєво зменшить також кількість аварій і транспортних пригод на дорогах міста", – зазначив Олександр Мосін

Після включення вуличних ліхтарів, до диспетчерської КП «Міськсвітло» надійшло багато дзвінків і повідомлень від містян, відзначив директор підприємства Дмитро Тоток.

"Переважно кропивничани висловлювали вдячність за відновлення зовнішнього освітлення. Але була і негативна реакція: люди пропонували не вмикати ліхтарі, а натомість не застосовувати графік відключень. Хочу звернути увагу містян, що для міської енергосистеми обсяг використання електроенергії ліхтарями великого навантаження не становить. У мережах зовнішнього освітлення використовують надзвичайно економні лампи", – повідомив керівник підприємства.

При включені всієї міської системи використовують 100 кВт на годину. Такої кількості електроенергії не вистачить для енергозабезпечення навіть одної багатоповерхівки. Тож відновлення зовнішнього освітлення і відмова від графіків відключень – речі несумісні за технічними характеристиками.

Світлина – Валентини Ліщенко