24квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Читачі кропивницької бібліотеки згадували своє перше знайомство з творчістю Шевченка (ФОТО)

СУСПІЛЬСТВО

Читачі кропивницької бібліотеки згадували своє перше знайомство з творчістю Шевченка (ФОТО)

IMG 9747 

З нагоди дня народження  Тараса Шевченка у залі відділу мистецтв бібліотеки Чижевського відбулась презентація виставки-інсталяції «Віч на віч з Шевченком».

У затишному колі камерного спілкування молодий письменник Максим Бричка розповів свою історію знайомства з творчістю українського пророка. На зустріч він прийшов зі своїм Кобзарем, який йому подарувала рідна бабуся. Цю книгу Максим вважає маяком у царині словотворчості.

IMG 9733

Гості заходу також згадали своє перше знайомство з творчістю Шевченка. Одно з них було буде мальовничим: «За вікном великі сніги, в хаті пахне печеними яблуками і на столі лежить велика книга «Кобзар».

Цікавим відкриттям для учасників була презентація невідомого портрета юного Шевченка, який знаходиться в приватній колекції. А репринтні видання книг і художня естетика альбомів дала відчути і наблизитись до магії шевченкового слова, візуально оцінити його почерк і живописні замальовки, які художник робив в археологічній експедиції. 

Улюблені рядки з поезій Тараса Шевченка прочитали Максим Бричка і Сергій Кудря. 

IMG 9756

Особливою прикрасою виставки була галерея художніх листівок жіночих портретів, які написав ніжний пензлик Тараса-художника. 

Бібліотека Чижевського має дуже багатий і цікавий фонд Шевченкіани, яка поповнюється кожного року. Тому завжди є привід для зустрічі та діалогу в книгозбірні – місці креативу та творчості.

Побачити презентацію виставки-інсталяції «Віч на віч з Шевченком» можна на бібліотечному YouTube-каналі.

Анна Бородавкіна

завідувачка відділом соціокультурної діяльності

ОУНБ ім. Д. І. Чижевського.