20квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО У Світловодську бюро безкоштовної правової допомоги посприяло працівникам підприємства в отриманні заборгованої платні

СУСПІЛЬСТВО

У Світловодську бюро безкоштовної правової допомоги посприяло працівникам підприємства в отриманні заборгованої платні


На початку нинішнього року до Світловодського бюро правової допомоги звернулося більше двадцяти працівників заводу металевих конструкцій ТДВ «Об’єднання Дніпроенергобудпром».

Усі вони просили сприяння у стягненні з підприємства нарахованої, але невиплаченої заробітної плати. Керівнику бюро Аллі Мирошник та головному спеціалісту Максиму Ільченку вдалося захистили інтереси клієнтів у суді.

Вивчивши матеріали справи, фахівці підготували позовні заяви і направили на розгляд до Світловодського міськрайсуду. З даного питання перші судові слухання відбулися в лютому.

«Згідно із частиною 1 статті 47 КЗпП України, власник або уповноважений ним орган зобов’язаний в день звільнення видати працівникові належно оформлену трудову книжку і провести з ним розрахунок у строки, зазначені у ст. 116 КЗпП України, – каже Алла Мирошник. – А стаття 116 передбачає, що при звільненні працівника виплата коштів, що належать йому від підприємства, установи, організації, проводиться в день звільнення.»

У разі невиплати з вини власника або уповноваженого ним органу належних звільненому працівникові сум у строки, зазначені в ст. 116 Кодексу, за відсутності спору про їх розмір, підприємство, установа, організація повинні виплатити працівнику його середній заробіток за весь час затримки по день фактичного розрахунку.

«Тому суд, керуючись нормами законодавства про працю, станом на 25 квітня по 14 позовах прийняв рішення про стягнення заборгованості по заробітній платі і середнього заробітку за час затримки проведення розрахунку; 7 справ ще перебуває на розгляді, по 5 справах судом прийнято рішення про затвердження мирової угоди», – каже керівник бюро.

За отриманням безоплатної правової допомоги мешканці м. Світловодськ та Світловодського району можуть звертатися до Світловодського бюро правової допомоги за адресою:м. Світловодськ, вул. Павлівська, 13 А.

Олександрійський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, складовою частиною якого є Світловодське бюро, знаходиться за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18, тел. (05235) 7-04-40, 7-04-04.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.