25квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Кропивницький об’єднує: сотні містян відзначили першу річницю перейменування

СУСПІЛЬСТВО

Кропивницький об’єднує: сотні містян відзначили першу річницю перейменування

Кількасот кропивничан зійшлися вчора після робочого дня на Театральну площу Кропивницького, аби разом відзначити першу  річницю перейменування рідного міста.

Заходи розпочалися із вшанування героїв АТО, котрі віддали свої життя за незалежність України.   До  підніжжя імпровізованого пам'ятника полеглим військовим, що у Ковалівському парку, поклали квіти, загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Урочистості продовжилися перед обласним академічним українським музично-драматичним театром  імені  М. Л. Кропивницького.

Серед учасників святкувань були народний депутат України Олександр Горбунов, голова облради Олександр Чорноіваненко, міський голова Кропивницького Андрій Райкович, військові, волонтери, громадські активісти.

«Вітаю всіх містян із цим днем. Тут зібралися люди, які мали різні погляди щодо того, як назвати наше місто. І як добре, що всі об’єдналися довкола однієї з назв, щоб разом творити нове майбутнє нашого міста», – зауважив  Єпископ Кропивницький та Голованівський Марк.

Він наголосив, що тепер від кожного кропивничанина залежить, яким місто буде надалі, бо вони власними руками творять своє та його майбутнє. 

«Сьогодні багато викликів, що постали перед нашим народом. І тому лише єдність, любов до ближнього і до свого рідного міста є запорукою, що ми вистоїмо за будь-яких випробувань і досягнемо доброго майбуття», – нагадав  Владика Марк.

Містяни згадували період боротьби за нову назву обласного центру. Історик Юрій Митрофаненко вкотре зупинився на історичних даних про те, наскільки талановитим був Марко Кропивницьким і наскільки вдалим є саме цей топонім для міста.

Представники влади нагородили активістів за їхню громадянську позицію. Всі разом переглянули урочистий концерт.