19квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА У Кропивницькому комунальний транспорт працюватиме з поправкою на карантин, – міський голова

ЕКОНОМІКА

У Кропивницькому комунальний транспорт працюватиме з поправкою на карантин, – міський голова

29941 368x264 2

Учора, 26 січня, під час брифінгу начальник управління розвитку транспорту та зв’язку Кропивницької міської ради Віктор Житник роз’яснив наявну ситуацію щодо комунального транспорту. Вона є вкрай складною.

На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович.

"Це правда. В місті 80 тисяч пільговиків. І жодного бюджету не вистачить, щоб в умовах практично непрацюючої економіки забезпечити повноцінні рейси і перевезення пасажирів на всіх напрямках за діючими тарифами. Економіка не терпить популізму. Наголошую, ніхто ще не прийняв рішення про те, що буде відсутній практично увесь транспорт у вечірній час!

Я дав завдання оперативно переформатувати графіки на всіх 12-ти маршрутах з тим, щоб на кожному в певний час черговий транспорт таки працював! Але, дорогі мої, прошу зрозуміти і нас: в міського бюджету немає додаткових надходжень в той час, коли карантин. Немає.

Знаєте, ми неодноразово звертались до Прем’єр-міністра з проханням дозволити перевезення стоячих пасажирів. Не можу зрозуміти різниці, в метро можна. А в автобусі, який розрахований на більше ніж 100 пасажирів, десять додаткових пасажирів взяти – зась! Яка економіка витримає таку логіку?! Тим більше, що наше місто не знаходиться в "червоній зоні" коронавірусу",  – зауважив очільник міста.

І наголосив, що громадський транспорт працюватиме, але з поправкою на карантин.

Читайте також: