27квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Майбутні тарифи на проїзд у комунальному та приватному транспорті обговорили в Кропивницькому

ЕКОНОМІКА

Майбутні тарифи на проїзд у комунальному та приватному транспорті обговорили в Кропивницькому

30 12 

Учора, 26 лютого, у Кропивницькій міській раді провели публічне громадське обговорення потенційних тарифів на послуги міського громадського транспорту.

Нині собівартість проїзду сягнула за 10 гривень в автобусі, і майже стільки ж – у тролейбусі, плюс 80 тисяч пільговиків. Це реалії, свого часу озвучені міським головою Андрієм Райковичем стосовно комунальних транспортних проблем. Є аргументи на користь підвищення ціни за разовий проїзд у маршрутках і в приватних перевізників. Один із них – карантин вніс непоправні корективи в їхню роботу.

Тож, про 5 гривень за проїзд у тролейбусі, 6 в автобусі та 7 гривень за проїзд в маршрутці йшлося під час публічного громадського обговорення тарифів на проїзд.

Перевізники нагадали, що тривалий час тарифи не переглядали, за цей час значно змінилися й умови перевезення пасажирів, й інші складові формування тарифів. Це вже призвело до значного скорочення водійського складу: люди не хочуть працювати в невигідних для них умовах, каже ПП «ОЛІКС»  Дмитро Вінницький.

Іншої думки громадські активісти, які вкотре нагадали і про недотримання, зокрема, приавтними перевізниками графіків роботи, і про недосконалу звітність щодо кількості перевезень, і щодо якості останніх.

Начальник управління розвитку транспорту та зв'язку міської ради Віктор Житник вважає, якщо нині не підвищити тарифи, можна втратити й ті позитивні напрацювання у сфері перевезень, що напрацьовані останніми роками.

Громадське обговорення тривало близько трьох годин.

Остаточне рішення в питанні тарифоутворення – за виконкомом міської ради, засідання якого заплановане на початок березня.

Читайте також: Стало відомо, коли обговорять нові тарифи на проїзд у Кропивницькому

Андрій Райкович пояснив, чому зростуть тарифи за проїзд у комунальному транспорті Кропивницького 

Зросте вартість проїзду в кропивницькому громадському транспорті 

Коли і на скільки здорожчає проїзд у громадському транспорті Кропивницького