19квітня2024

ГОЛОВНА КРИМІНАЛ В антикорупційному суді провели засідання у справі екс-директора ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз»

КРИМІНАЛ

В антикорупційному суді провели засідання у справі екс-директора ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз»

У Вищому антикорупційному суді пройшло підготовче судове засідання у справі про обвинувачення колишнього директора ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз» у розтраті 8,6 мільйонів гривень коштів вказаного підприємства.

19 10 144

 Про це йдеться на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у фейсбуці.

Так, за результатами підготовчого судового засідання суд прийняв рішення про призначення обвинувального акту для розгляду по суті.

Окрім того, колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання сторони обвинувачення щодо запобіжного заходу та поклала на обвинуваченого обов'язки, передбачені ст. 194 КПК України.

При цьому суд залишив без задоволення скарги сторони захисту на постанову про визначення підслідності та залучення спеціаліста, а також скаргу третьої особи про скасування арешту на майно.

Наступне засідання пройде о 10:00 25 жовтня 2019 року.

Нагадаємо, розслідування встановило, що у 2017 році директор ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз», перед своїм звільненням із займаної посади, умисно уклав із одним із суб’єктів господарювання договір купівлі-продажу газу на умовах, які забезпечили розтрату коштів очолюваного ним підприємства. Директор держпідприємства забезпечив створення штучної кредиторської заборгованості перед контрагентом, що стало підставою для стягнення із підприємства 8,6 мільонів гривень передоплати за договором купівлі-продажу газу, як пені за невиконання договірних умов.

Колишньому очільнику підприємства детективи НАБУ за погодження прокурорів САП повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України.

Читайте також:

На Кіровоградщині очільника державного підприємства звинувачують у розтраті коштів в особливо великому розмірі

САП: розслідування справи ексдиректора ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз» завершили

Ексдиректор ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз» причетний до розтрати понад восьми мільйонів гривень