28березня2024

ГОЛОВНА КРИМІНАЛ Кіровоградщина: що конкретно перевіряють у межах досудового розслідування стосовно ТОВ «Світловодськпобут»

КРИМІНАЛ

Кіровоградщина: що конкретно перевіряють у межах досудового розслідування стосовно ТОВ «Світловодськпобут»

Знам’янська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зриву опалювального сезону 2019 -2020 років у місті Світловодську.

19 11 149 2

Так, відповідні відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 364-1 КК України – «Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки». Про це інформує пресслужба прокуратури Кіровоградської області.

У межах досудового розслідування перевіряють причетність службових осіб спільного підприємства ТОВ «Світловодськпобут» до можливого привласнення коштів, отриманих від споживачів теплової енергії за надання відповідних послуг, які відповідно мали бути сплачені газопостачальній компанії за використання природного газу (заборгованість підприємства становить понад 50 мільйонів гривень).

Крім того, службові особи здійснили неналежну підготовку до опалювального сезону котельного обладнання та теплопостачальних мереж, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам мешканців територіальної громади міста Світловодська.

В рамках слідства також перевіряють причетність до вказаних протиправних дій посадових осіб органу місцевого самоврядування.

Триває слідство. Досудове розслідування здійснюють органи поліції.

Читайте також:

Кіровоградщина: суд повернув громаді Світловодська частку теплопостачального підприємства

Мер міста на Кіровоградщині достроково припинив свої повноваження

На Кіровоградщині звільнилося крісло очільника міста

На Кіровоградщині міському голові повідомили про підозру