19квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ОСВІТА Освітяни Кропивницького просять уряд переглянути тарифні ставки

ОСВІТА

Освітяни Кропивницького просять уряд переглянути тарифні ставки

Сьогодні, 25 листопада, під час  засідання восьмої сесії Кропивницькой міської ради, до колег із депутатським запитом звернулася директорка наукового ліцею Наталія Чередніченко.

25 2

Освітянка закликала підтримати звернення до Кабінету міністрів України щодо забезпечення належних умов оплати праці шкільних кухарів.

За її інформацією, нині штатні розписи державних і комунальних закладів загальної середньої освіти розроблені на основі типових штатних нормативів закладів загальної середньої освіти. А саме: пів ставки – у школах, де навчаються до 60 учнів, одна ставка – від 60 до 100 , півтори – від 100 до 200 школярів і дві ставки – де харчуються понад 200 учнів. У школах, які організовують харчування учнів самостійно, а саме під цю категорію підпадають усі заклади освіти Кропивницького, незалежно від кількості учнів, вводить додатково ще по одній штатній одиниці таких посад як комірник та підсобний робітник. Оплата праці шкільного кухаря здійснюється в межах 3-5 розрядів, що з певними доплатами сягає мінімального окладу.

«Важкі умови праці, часто застаріла матеріальна база, постійне оновлення санітарних вимог та вимог до складу шкільного меню, і, найголовніше, низький рівень оплати, роблять професію шкільного кухаря непрестижною. Зважаючи на вище сказане, звертаємося з проханням збільшити тарифні ставки та внести зміни до типових штатних нормативів щодо збільшенні кількості підсобних робітників по дві одиниці на кожні 200 учнів, а не на понад 200 учнів», – зазначила Наталія Чередніченко.

Депутати підтримали пропозицію.

Читайте також: У Кропивницькому пройде акція протесту щодо незадовільної роботи обласного комунального підприємства

Депутати Кропивницької міської ради виступили проти насильства в родинах