25квітня2024

ГОЛОВНА ПОЛІТИКА Секретар міськради Кропивницького: Найголовніше, не допустити відведення Збройних Сил України з укріплених позицій

ПОЛІТИКА

Секретар міськради Кропивницького: Найголовніше, не допустити відведення Збройних Сил України з укріплених позицій

71637615 133209324736453 2474027988585283584 n

Як інформував ЗПУ, 4 жовтня, міська рада Кропивницького на позачерговому засіданні проаналізувала небезпеки, які несе в собі імплементація так званої «формули Штайнмаєра» і направила  відповідні застереження до Президента України та Верховної Ради.

Зазначене питання було єдиним, включеним до порядку денного позачергової сесії. Громадські активісти Кропивницького, з ініціативи яких і була скликана сесія у своїх виступах висловили переконання – реалізація «формули Штайнмаєра» стане капітуляцією України і несе загрозу українській державності.

Депутати їх почули. Після сесійного засідання активісти дякували представникам влади за плідну роботу.

"Міська рада Кропивницького на позачерговому засіданні прийняла рішення направити Президенту України Володимиру Зеленському та Верховній Раді звернення із застереженням щодо використання так званої “формули Штайнмаєра”. На думку депутатів та громадських активістів, це може нашкодити українській державності.

У тексті звернення керівництву країни та провідним політичним силам пропонується організувати Національний круглий стіл для напрацювання спільної загальнодержавної стратегії щодо російської агресії на Сході України та подальшої долі тимчасово окупованих територій. Також у зверненні пропонується не допустити проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях до моменту повного виведення російських окупаційних військ з території України, роззброєння незаконних збройних формувань та відновлення контролю над кордоном України державною прикордонною службою.

Депутати наполягають на блокуванні ухвалення нової редакції та вимагають не продовжувати дію Закону про особливий статус Донбасу без широкого обговорення з громадою. І найголовніше, не допустити відведення Збройних Сил України з укріплених позицій.

Міська рада Кропивницького не єдина вирішила висловити свою позицію стосовно ситуації в державі керівництву країни. Рішення про звернення до президента підтримали Сумська, Черкаська міські ради, Івано-Франківська, Львівська та Тернопільська обласні ради. Будемо сподіватися, що і президент, і уряд, і Верховна Рада прислухаються до думки своїх громадян і приймуть правильне рішення, яке не суперечитиме інтересам України", – прокоментував роботу позачергової сесії секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов.

Читайте також: У сесійній залі Кропивницького обговорюють текст звернення до Президента

«Формула  Штайнмаєра» – капітуляція  України