25квітня2024

ГОЛОВНА ПОЛІТИКА Рахують і перераховують: у кропивницьких протоколах – різні цифри по кандидатах (ФОТО)

ПОЛІТИКА

Рахують і перераховують: у кропивницьких протоколах – різні цифри по кандидатах (ФОТО)

Кропивницька міська ТВК винесла рішення про повторний підрахунок на двох дільницях №350930 та №350857.

Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ. Члени міської ТВК планують провести підрахунок 28 і 29 жовтня.

«Ми відправляли ці дільниці на уточнення, однак після цього в протоколах різні цифри по кандидатах. Всі інші дільниці ми вже прийняли», – зазначила голова Кропивницької міської ТВК Тетяна Буземська у коментарі ОПОРІ. 

Фортечна районна ТВК уже розглянула протоколи усіх виборчих дільниць. 

«Кандидат у депутати від «Слуги народу» Антон Шевченко написав 17 однотипних заяв на різні дільниці. Фортечна районна ТВК винесла рішення залишити ці заяви без розгляду», – зазначив голова Фортечної районної ТВК Роман Козаченко.

У Подільській районній ТВК одна дільниця №350930 йде на повторний підрахунок.

У частині 12 статті 254 Виборчого кодексу України йдеться, що повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у відповідному виборчому окрузі з відповідних місцевих виборів здійснюється територіальною виборчою комісією після розгляду і прийняття протоколів та інших документів від усіх дільничних виборчих комісій. У повторному підрахунку територіальною виборчою комісією голосів виборців на виборчій дільниці мають право брати участь усі члени цієї дільничної виборчої комісії і можуть бути присутніми кандидати в депутати, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, їх довірені особи, уповноважені особи організацій партій, офіційні спостерігачі на відповідних місцевих виборах.

Повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці з відповідних місцевих виборів здійснюється членами територіальної виборчої комісії в порядку, визначеному Центральною виборчою комісією з урахуванням положень статті 250  Виборчого кодексу.

Читайте також: