27квітня2024

ГОЛОВНА ПОЛІТИКА В Олександрії священник закликав прихожан молитися за російських загарбників

ПОЛІТИКА

В Олександрії священник закликав прихожан молитися за російських загарбників

4321035735234

Сьогодні, 7 квітня, священних однієї з церков закликав вірян молитися за російських окупантів. Церква підпорядковується Московському патріархату.

Про це розповіла прихожанка церкви в коментарі для 24 каналу

За її словами, інцидент стався у церкві, що розташована у районі Перемога в Олександрії. Наприкінці традиційної молитви священник закликав помолитися за російських солдат. Віряни були шоковані та обурені таким проханням.

Як розповіла прихожанка церкви, закликами молитися за російських солдат священник цієї церкви відомий ще з 2014 року. Тоді спалахнув серйозний скандал і церкву навіть закрили. Але тривало це недовго. За певний час роботу храму відновили.

"Я знаю, що батюшка церкви – колишній військовий, який воював в Афганістані. Він був майором, а потім чомусь вирішив стати священослужителем. Він сам родом із Росії і говорить теж російською", – зауважила прихожанка.

Також вона розповіла про ще один обурливий випадок. У 2014 році парафіянка втратила чоловіка і хотіла поставити свічки за його упокій у трьох церквах. Спершу вона поїхала до Києва, де поставила свічку та помолилася у Софіївському соборі, який, як відомо, належить до Православної церкви України.

"Коли я повернулася до Олександрії і розповіла, що була у церкві ПЦУ, вони сказали, що я зробила великий гріх і необхідно посповідатися. На питання, який гріх я зробила, вони відповіли: "ви пішли не в ту церкву", – пригадала співрозмовниця.

Довідково: наприкінці березня 2022 року предстоятель ПЦУ Епіфаній заявив про початок хвилі переходів громад з боку церков Московського патріархату до ПЦУ. І протягом практично декількох днів вдалося оформити понад 50 переходів. Зараз можна говорити, що вже майже 100 громад, які перебувають у процесі переходу.

Читайте також: