18квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Інформація щодо перевищення повноважень з боку працівників СІЗО Кропивницького підтвердилася

СУСПІЛЬСТВО

Інформація щодо перевищення повноважень з боку працівників СІЗО Кропивницького підтвердилася

У Кропивницькому СІЗО виявлено померлого ув’язненого. Згідно з медичним висновком, причиною смерті є отруєння невідомою речовиною. Тілесних ушкоджень під час огляду трупа слідчо-оперативною групою не виявлено.

24 4

Про це повідомила Уповноважена ВР України з прав людини Людмила Денісова у Telegram.

Представник Уповноваженого з дотримання прав людини в місцях несвободи Олександр Гатіятуллін здійснив повторний моніторинговий візит до пенітенціарної установи "Кропивницький слідчий Ізолятор №14".

«Підтвердилися факти, що при проведенні заходів щодо стабілізації ситуації перевищувались повноваження з боку працівників груп швидкого реагування - застосовувалися скотч для фіксації ув’язнених, заходи фізичного впливу щодо людей з інвалідністю та неповнолітніх»,- наголосила омбудсмен.

Людмила Денісова зазначила, що наразі звільнено заступника з оперативної роботи Радіона Друмова та завідувача медчастини Олександра Степанова.

Крім того, порушено питання щодо звільнення заступника начальника установи з комунально-побутового забезпечення - начальника відділу інтендантського та господарського забезпечення Валерія Артеменка.

«Робота на території СІЗО продовжується – буде проводитись огляд камер, спілкування з ув'язненими на предмет з’ясування обставин бунту, умов тримання та поводження з ними. Крім того, викликано начальника філії ЦОЗ ДКВСУ для організації медичної допомоги та фіксації тілесних ушкоджень ув’язнених осіб, а також буде перевірено медичну документацію»,- повідомила омбудсмен.

https://www.ukrinform.ua
Фото https://nv.ua/ukr

Читайте також: Що зберігали ув’язненні у схованках СІЗО в Кропивницькому

Через службову недбалість адміністрації Кропивницького слідчого ізолятора прокуратура області відкрила кримінальне провадження

Оперaтивнa обстaновкa в Кропивницькому слідчому ізоляторі перебувaє під контролем