20квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО У Кропивницькому розцінки за тепло наближаються до 70 гривень за квадратний метр

СУСПІЛЬСТВО

У Кропивницькому розцінки за тепло наближаються до 70 гривень за квадратний метр

Підприємство КП «Теплоенергетик», надавач послуг з централізованого теплопостачання у Кропивницькому, направив до міської ради звернення щодо коригування чинних тарифів.

19 6

Про це повідомила директорка департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Кропивницької міської ради Ніна Рахуба під час прес-конференції 19 січня.

«Від 1 січня поточного року змінилися в сторону збільшення відразу чотири важливих складових обрахування вартості теплопостачання: ціна газу та послуги з його розподілу, тарифи на електроенергію і водопостачання та рівень мінімального прожиткового мінімуму. У розрахунках коригування тарифу, наданих дирекцією КП «Теплоенергетик», враховані лише фактичні зміни його складових елементів, інші чинники не переглядалися. Можна говорити про те, що збільшення вартості послуги теплопостачання є вимушеним кроком для підприємства, викликаним факторами, незалежними від його діяльності», – зазначила посадовиця.

Проєкт рішення виконавчого комітету Кропивницької міської ради, яким пропонуються до затвердження скориговані тарифи оприлюднений на офіційному сайті міської ради. За розрахунками, вартість централізованого теплопостачання для населення зросте до 69,33 гривень за квадратний метр. За чинним тарифом мешканці міста сплачують 50,85 гривень за метр квадратний площі опалювання.

Читайте також: