25квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Чи з’явиться у Кропивницькому площа Козацького кулешу

СУСПІЛЬСТВО

Чи з’явиться у Кропивницькому площа Козацького кулешу

246 796

Широку дискусію в соцмережах розгорнула кропивницька лікарка  Олена Бойко після того, як з’явився її допис із пропозицією перейменувати декомунізовану Дружби народів на площу Козацького кулешу.

Влітку минулого року провели опитування громадян щодо підтримки варіантів перейменування площі Дружби народів в обласному центрі. Тоді на розгляд громадськості винесли п’ять варіанти нової назви. Серед них – площа Романа Бойка – громадського активіста, волонтера, учасника Революції Гідності та Помаранчевої революції, багаторічного очільника осередку скаутської організації УДЮТ «Січ».

106508086 141454760904073 3901560144894486041 o

"Сьогодні в місті йдуть дискусії щодо перейменування площі Дружби народів. Біля неї ми з Романом прожили багато років. І мені б хотілося, аби в назві цієї площі збереглася хоча б частинка пам’яті про Романа. Друзі часто згадують наші поїздки до Холодного Яру, і смачний козацький куліш за Романовим рецептом. Тому, звертаюся до всіх із пропозицією дати їй назву – площа Козацького кулешу. Це наша – унікальна страва, яку козаки варили під час військових походів. Ця назва може стати одним із туристичних брендів міста і до того ж це відхід від радянської помпезності та безособовості. Це більш европейський підхід хоть поки що для нас і незвичний. А як український маркер - кращої назви і не придумати, бо ця страва символ нашої козацької звитяги та самих героїчних сторінок української історії", – поділилася власними думками щодо перейменувааня площі вдова Романа Бойка Олена.

Кропивничани долучилися до обговорення пропозиції. Дехто пропонує назвати площу ще ємніше – "Козацька".

Читайте також: Відомий кропивницький журналіст – про найменування декомунізованої площі

Декомунізація в дії: Кропивницький позбудеться ще одного символу тоталітаризму

Як у Кропивницькому називатиметься нещодавно декомунізована площа, залежить від містян

Над кропивницькою площею, яку пропонують декомунізувати, замайорів український прапор