25квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО МакДональдз – кропивницьким екозахисникам: Територія буде затишною і комфортною

СУСПІЛЬСТВО

МакДональдз – кропивницьким екозахисникам: Територія буде затишною і комфортною

 5 1492865

Минулої суботи екозахисники Кропивницького виступили проти забудови скверу у центрі міста.

Як раніше інформував ЗПУ, саме там вирішили звести мережеву харчевню МакДональдз.

Власне "зелені" активісти й частина містян не проти будівництва закладу в обласному центрі. Просто рубати сквер задля цього – занадто.

Пресслужба МакДональдз-Україна намагається переконати опонентів у мінімальній шкоді від сусідства з закладом швидкого харчування.

"Загальна площа скверу на перехресті вулиць Преображенської та Великої Перспективної складає 63,7 соток (0,637 га).  Для побудови ресторану (включно з під’їздами ліній МакДрайву та літнім майданчиком) необхідна площа 18 соток (0,18 га). Заклад буде одноповерховим та розрахований на 120 місць у залі та 100 місць на терасі. Як і в інших ресторанах МакДональдз в Україні, парковки на кожного відвідувача поза межами ліній МакДрайву не передбачено: відвідувачі на автомобілях замовляють страви з собою на МакДрайві.

Ми розуміємо хвилювання мешканців Кропивницького і зацікавлені максимально зберегти дерева в сквері. З цією метою були проведені попередні консультації з відповідними технічними службами міста Кропивницький, зокрема з МНС. Попередні висновки експертів та технічних служб свідчать, що частина скверу розташована на старих підвалах, які перебувають в аварійному стані, і дерева в цій ділянці також мають аварійний стан. Саме тому наш партнер пропонує в першу чергу спочатку провести додаткові перевірки підвалів та аварійних дерев спеціальними службами, після чого, базуючись на висновках і рекомендаціях фахівців, провести реконструкцію підвалів та облаштувати сквер.

Наголошуємо, що кожне дерево буде окремо перевірене для визначення його реального стану незалежними фахівцями. При цьому дерева й інші зелені насадження, стан яких за оцінкою експертів буде задовільним, будуть збережені, а крім того компанія висадить близько 60 нових дерев висотою від 3 метрів. Відтак територія буде не просто виглядати затишно і комфортно, але мешканці відчуватимуть себе тут у безпеціі", – зазначили в пресслужбі МакДональдз.

І додали, що компанія МакДональдз діє виключно в умовах законодавства, тож погодження і будівництво ресторану в Кропивницькому буде відбуватися згідно з діючим у законі порядком. 

Читайте також:  У центрі Кропивницького будуть фонтани, ялини та заклад швидкого харчування