25квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Науковці кропивницького ЦНТУ перевірять кавову гущу та інші відходи кав‘ярні «Ваніль»

СУСПІЛЬСТВО

Науковці кропивницького ЦНТУ перевірять кавову гущу та інші відходи кав‘ярні «Ваніль»

261021729 4501507086593219 1394139787240522603 n

Кафедра екології, охорони навколишнього середовища та здорового способу життя, яка працює у Центральноукраїнському національному технічному університеті, проведе аналіз відходів кав'ярні «Ваніль».

Про це домовилися під час зустрічі завідувачка згаданої кафедри Ольга Медведєва та власник кав’ярні Володимир Кравчук.

«Ми зберемо всі-всі відходи, які продукує кав‘ярня протягом дня, і віддамо на аналіз експертам університету. Це вперше така співпраця буде започаткована між закладом харчування і навчальною установою», – розповідає Володимир Кравчук.

Днями він запропонував посипати пішохідні зони Кропивницького кавовою гущею. Це один із відходів, які щодня з‘являються у кав‘ярні, і може бути застосований у боротьбі з ожеледицею. Така ініціатива викликала велику підтримку серед містян, які ділилися теплими словами підтримки у соціальних мережах.

«Ми дізналися про цю ініціативу із публікації в Інтернеті, і запропонували кав’ярні провести повний морфологічний аналіз всіх відходів, щоб надалі визначити екологізацію закладу», – зазначила пані Ольга Медведєва.

За словами власника «Ванілі», після того, як науковці проведуть дослідження, вони надішлють рекомендації щодо шляхів оптимізації роботи кав‘ярні.