19квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Кропивницький: скеровано до суду обвинувальний акт щодо учасників організованої злочинної групи

СУСПІЛЬСТВО

Кропивницький: скеровано до суду обвинувальний акт щодо учасників організованої злочинної групи

2eb5db30a4019b6f9364082718c0e56ad02da4a2 1

На Кіровоградщині судитимуть посадовиць університету за протиправне отримання майже 9 мільйонів гривень зарплати.

Головній бухгалтерці та двом її підлеглим може загрожувати до 12  років позбавлення волі, повідомили в департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

У 2022 році оперативники управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області Нацполіції встановили причетність працівників одного з вищих навчальних закладів до фінансової оборудки.

Організувала оборудку головна бухгалтерка установи та залучила своїх підлеглих. Працівниці бухгалтерії щомісячно вносили недостовірні відомості до платіжних доручень про нарахування та виплату собі «додаткової» заробітної плати. В результаті на карткові рахунки фігуранток незаконно надійшло понад 8,7 мільйона гривень.

Поліцейські повідомили про підозру організаторці та двом її спільницям із кваліфікуючою ознакою «вчинення злочину у складі організованої злочинної групи» - ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Також додатково було повідомлено підозру за ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) ККУ.

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури обвинувальний акт відносно трьох учасників організованої злочинної групи скеровано на розгляд суду.

Як писали раніше в ЗПУ, УСБУ в Кіровоградській області викрило на корупції колишніх посадових осіб Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.