20квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Хто і чому періодично розбирає майно аеропорту в Кропивницькому

ЕКОНОМІКА

Хто і чому періодично розбирає майно аеропорту в Кропивницькому

У Кропивницькому кілька днів поспіль спецтехнікою вивозили плити зі злітно-посадкової смуги місцевого аеропорту.

XXL 611

Небайдужі містяни викликали поліцію, та доки правоохоронці вивчали документи – невідомі продовжували забирати плити. Цього разу вивезли майже пів сотні. Про це інформують «Подробиці».

Про майбутнє відновлення злітно-посадкової смуги аеропорту у Кропивницькому чиновники говорять нерідко.

Але спецтехніка, дорогі позашляховики та робітники продовжують періодично демонтувати плити та вивозити їх вантажівками.

Крадіжку не зупинили ні поліцейські, ні працівники СБУ.

«Приїхали машини, приїхав кран, наша служба авіаційної безпеки контролює цю частину, хоча вона за межами нашої огорожі, - вони зразу викликали поліцію, СБУ для вирішення цієї проблеми. Нам надали копію договору. Договір – прострочений», зазначив начальник Льотної академії НАУ  Сергій Неділько.

 Правоохоронці періодично приїздили, але демонтаж плит тривав ще три дні. Понад те, почали погрожувати охороні льотної академії.

"Сказали, що "ми навіть отут з вашого аеродрому вивеземо і ви нічого не зможете зробити", додав Сергій Неділько.

Вартість однієї такої плити – щонайменше десять тисяч гривень, кажуть фахівці.

"Це спеціальна плита, може нести досить суттєве навантаження на себе до 40 тонн, тобто плита дуже якісна, вона надміцна, спеціальний каркас, спеціальний бетон. Кількість 86 штук і за це повинен покупець сплатити 72 грн. Ви розумієте, що це досить абсурдний договір". – зауважив екскерівник управління ЖКГ Кропивницької міської ради, заступник начальника Льотної академії НАУ Віктор Кухаренко.

Злітно-посадкова смуга, як і плити – державне майно і перебувають на балансі управління капітального будівництва облдержадміністрації. Там спочатку копію сумнівного договору купівлі-продажу підтвердили, а згодом – відхрестилися.

"Нам нічого невідомо про цей договір, управління капітального будівництва не здійснювало ніяких дій по продажу даного об'єкту. На цей час було вкрадено 47 плит - це за добу, з 27 на 28 травня", каже начальник управління містобудування, архітектури та капітального будівництва Кіровоградської облдержадміністрації Микола Федорчук. 

У поліції відкрили кримінальне провадження. Однак чіткої відповіді на запитання, чому протягом трьох днів крали державне майно, а правоохоронці на це не зважали, нема.

Зрозумійте, що для прийняття конкретних рішень необхідно вивчити ситуацію загалом, а не вирішувати ті чи інші питання не знаючи ситуацію зі сторони, або там з певної конкретної частки інформації. - Але поки ви вивчаєте, відбувається крадіжка? - На даний час всі ці обставини фіксувалися за допомогою слідчих дій. Наразі встановлюється місцезнаходжень тих бетонних плит, які були вивезені, зазначив слідчий Кропивницького відділу поліції ГУ Нацполіції в Кіровоградській області Богдан Федічкин.

Крадуть не вперше. Чотири роки тому спецтехнікою звідси вже вивозили десятки плит.

Справу щодо цього випадку суд розглядає і досі. Покараних  немає.

Читайте також: Нові статус та злітно-посадкова смуга: аеропорт Кропивницького прийматиме лoукoстерів пасажирського і вантажного сполучення

Кіровоградщина: розвиток річкових перевезень та відкриття сучасного аеропорту – в планах керівництва області на найближчі три роки

Бути чи не бути сучасному аеропорту в Кропивницькому

Міжнародний аеропорт в Кропивницькому: дорога до інвестицій 

Влада Кропивницького ставить перед собою нове амбітне завдання

Злітну смугу аеродрому в Кропивницькому розікрали за вказівкою з українсько-російського підприємства