20травня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Смачна Кропивниччина: вийшов друком двомовний набір листівок (ФОТО)

КУЛЬТУРА

Смачна Кропивниччина: вийшов друком двомовний набір листівок (ФОТО)

18217364339285933686 1

Вийшов друком набір двомовних листівок із рецептами традиційних страв, притаманних Кіровоградщині.

Про це повідомили на сторінці "Смачна Кропивниччина", що присвячена кулінарним традиціям області.

"Ми зробили ці двомовні листівки (англійська версія рецепту – на звороті) на прохання нашого друга зі США Майкла Ендрюса, який до повномасштабного вторгнення їздив з нами в експедиції і був фотографом-волонтером. Тепер Майкл подорожує штатами, презентуючи ідею проєкту "Баба Єлька" разом зі своєю фотовиставкою", – йдеться в повідомленні.

До набору увійшли:

рецепт квашених яблук від Марії Кучеренко із села Розсохуватки Новоукраїнського району;

рецепт теліжки від Любові Ковтун із села Божедаївки Кропивницького району;

рецепт волонтерських рогаликів Оксани Добрової Ліщенюк із села Піщаний Брід Новоукраїнського району;

рецепт кабакової каші від Олександри Ганул із села Коробчиного Новоукраїнського району;

рецепт вареньохи від Галини Гусак із села Бірки Кропивницького району;

рецепт квашених помідорів від Таміли Лабенко із Голованівська;

сільська смаженя від Євгена Рибака із села Давидівки Голованівського району;

рецепт качки на вишняку від Наталі Бідюк із села Піщаний Брід Новоукраїнського району;

голубці з пшоном від Лариси Шинкаренко із Кропивницького;

 пампушки за рецептом Людмили Тюхтій із села Бірки Кропивницького району.

Придбати набір можна в етнолабораторії "Баба Єлька", що розташована на Театральній, 12 у Кропивницькому.

Читайте також: "Смачна Кропивниччина" – в кожній бібліотеці територіальної громади

Смачна Кропивниччина: презентували кулінарну спадщину степової України

Ярмарка крафтовиків у Кропивницькому зібрала місцевих майстрів

На Кіровоградщині зберігають традиційну культуру регіону