26квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ПОЛІТИКА Навіщо Андрій Райкович запросив міських голів України завітати до Кропивницького на День міста

ПОЛІТИКА

Навіщо Андрій Райкович запросив міських голів України завітати до Кропивницького на День міста

20 09 64

Як уже повідомляв ЗПУ, учора, 10 вересня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович взяв участь в онлайнконференції USAID «Індекс конкурентоспроможності міст», щоб розповісти, як Кропивницький став кращим в Україні у створенні умов для  започаткування бізнесу.

Про те, що Кропивницький – кращий у цій справі свідчать результати опитування, яке проводили із 17 січня по 10 квітня цього року в Україні, в 23 обласних центрах та місті Києві, інформують у пресслужбі міської ради.  

Опитали близько 5 тисяч суб’єктів підприємницької діяльності. Результати опрацювання статистичних даних принесли перемогу Кропивницькому у компоненті «Започаткування бізнесу» – найкоротший термін реєстрації документів.

«У цій справі головне – прибрати бюрократію і корупцію. Хочу зауважити, що Центр надання адміністративних послуг розташований у нас, в міській раді. П’ять років тому спектр його діяльності налічував 140 послуг. Ми додали іще 30. Але розуміли, що для комфорту, для сучасного обслуговування, для сприятливого бізнес-клімату цього мало. Саме тому ми збудували і обладнали новітній ЦНАП у форматі  «Прозорий офіс», де надаватимуть вже  320 послуг різноманітного формату і це значно покращить можливості міста», – відзначив Андрій Райкович.

Важливо й те, що в ЦНАПі, є кому працювати – це професійна, злагоджена  команда, а тому отримувати дозволи, зареєструвати власну справу впродовж 24 годин – це вже не мрія, а давно реальність для Кропивницького.

Користуючись нагодою Андрій Райкович запросив своїх колег – міських голів України приїхати до Кропивницького 19 вересня, на День міста, і перейняти кращий досвід надання адміністративних послуг.

Читайте також:

Кропивницький готовий підтвердити відзнаку конкурентоспроможного міста

Андрій Райкович: Нас не знайшли на весіллях, у кандидатів «Пропозиції» – реальний управлінський досвід

Кропивницький ЦНАП – готовий до відкриття