19квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО На Кіровоградщині презентують кліп на етнопісню у виконанні Світлани Буланової (ВІДЕО)

СУСПІЛЬСТВО

На Кіровоградщині презентують кліп на етнопісню у виконанні Світлани Буланової (ВІДЕО)

99281925 260453841976264 8266084703442829312 o

Кліп на пісню «Млиночок» – це третя спільна робота композитора Max Velychko, оператора Aleksandr Maiorov та співачки YELKA (Світлана Буланова).


Відео знімали поблизу сіл Давидівки Голованівського району та Розумівки Олександрівського.

Давидівку вибрали не випадково, а через мальовничі береги річки Ятрань і старовинний водяний млин, збудований на початку ХХ століття за власника тамтешнього маєтку контр-адмірала Олексія Абази. Млин працював орієнтовно з 1911 до 1990-х років.

Участь у зйомках взяла і конячка Лиска, яку на світанку без попередньої домовленості з авторською групою під час зйомок привів пастися у беріг житель Давидівки Павло Бербега.

Ще однією локацією, показаною у кліпі, стало село Розумівка, відоме не лише краєвидами, а й своєю історією. Там для зйомок обрали садибу 81-річної Насті Зеленько – саме від неї члени проєкту «Баба Єлька» записали веснянку, яку переосмислила YELKA. Разом із Настею Павлівною дівчата з «Баби Єльки» та Максим Величко зустрічали світанок на березі Бондарського ставу.

Участь у зйомках також узяли члени проєкту «Баба Єлька» – Інна Тільнова та Світлана Листюк.

Авторкою спідниць, у які вбрані Інна Тільнова та Світлана Листюк, стала майстриня Валентина Ляшенко, яка вже багато років відтворює автентичний український одяг (майстерня «Стьожка»). Червона спідниця Світлани Листюк прикрашена вибійкою від Творчої майстерні «Буряк кучерявий», а сіра має містичну історію – тканину для її пошиття була знайдена у скрині свекра Світлани Буланової, який повернувся з Сибіру в Україну після розкуркулення його родини. Вбрання Світлани Буланової – автентична сорочка та сарафан (шарафан), пошиті на початку ХХ століття.

На дівчатах традиційні українські прикраси: червоні намиста з кераміки, скляні сережки, дукач, який у давнину носили модниці Олександрівського району, стрічки та квіти.

"Ми прагнемо привернути увагу до свого, показавши, яким красивим може бути все, що пов’язане з рідним краєм", – наголошують автори кліпу.

Відео – тут.

        Читайте також: Кіровоградщина: про унікальний фольклорний проєкт «Баба Єлька» дізнаються у Великобританії

"Баба Єлька" продовжує вражати жителів Кіровоградщини новими ідеями

У Кропивницькому закликали зберігати національну ідентичність та самобутність

Баба Єлька: фольклорні дівки з Кіровоградщини розпочали етно-проект

Тетяна Волинець: Об’єднавшись, ми можемо створити з Кіровоградщини драйвове місце

Відомого «незнаного» фотохудожника Олександра Майорова представили в Кропивницькому

У Кропивницькому презентують роботи волонтера проєкту Ukrainer