19квітня2024

ГОЛОВНА ЕКОНОМІКА Кіровоградщина: за фінансові порушення 27 посадових осіб притягнуто до відповідальності

ЕКОНОМІКА

Кіровоградщина: за фінансові порушення 27 посадових осіб притягнуто до відповідальності

audit h

За результатами проведених фахівцями управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області ревізій, впродовж січня-березня нинішнього року виявили втрат матеріальних і фінансових ресурсів на майже 9 мільйонів гривень.

Завдяки проведеній роботі аудиторів забезпечили відшкодування фінансових порушень, що призвели до втрат, на понад 4,1 млн грн, повідомили в пресслужбі управління Східного офісу ДАС в області.

Окрім того, за результатами проведених державних фінансових аудитів надано 43 пропозиції щодо поліпшення ефективності використання фінансових ресурсів та майна. Об’єкти контролю впровадили 17 пропозицій, за результатами яких досягнуто додаткового результату та відшкодовано втрат на 5,3 млн грн.

За вчинені фінансові порушення 16 посадових осіб притягнули до адміністративної відповідальності, 10 – до матеріальної, 1 – до дисциплінарної.

До установ, у яких виявлено порушення, застосовано 4 заходи впливу: зупинення операцій з бюджетними коштами, зменшення бюджетних асигнувань, прийнято вимогу про повернення наданих одержувачам бюджетних коштів, використаних не за цільовим призначенням, а також попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення на суму майже 1 млн грн.

Керівники місцевих органів влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій за результатами проведених ревізій прийняли 16 управлінських рішень.

На розгляд правоохоронним органам передали 4 матеріали заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочали 3 досудових розслідування.

               Читайте також: 

Кіровоградські аудитори протягом місяця попередили порушень у сфері закупівель майже на 42 мільйони гривень 

Провели державний фінансовий аудит бюджету Новомиргорода і знайшли значні порушення 

Аудитори Кіровоградщини протягом минулого року забезпечили відшкодування втрат на понад 28 мільйонів гривень